anglická literatura k Čechám v letech 1618-1621
Text dotazu
Dobrý den, chystám se do NK sehnat anglofonní literaturu na ročníkovou práci Ohlas českého stav. povstání v anglofonní literatuře. Pokud by byly nějaké prameny v angličtině, tak se taky hodily. Co byste mi doporučili? Děkuji mnohokrát.
Odpověď
Dobrý den,
jako výchozí můžete využít následující dvě knihy. Dále můžete hledat v bázích NKC, ANL (https://aleph.nkp.cz/F/), popř. pomocí portálu KVK (https://1url.cz/Tt7TR). Záleží na vhodné volbě klíčových slov (stavovské povstání, Fridrich Falcký, Alžběta Stuartovna).
Falcký mýtus : Fridrich V. a obraz české války v raně stuartovské Anglii / Jaroslav Miller. -- Vyd. 1.. -- Praha : Argo, 2004. -- 235 s. : faksim. ; 22 cm
Rozenkruciánské osvícenství : fascinující pohled do historie, alchymie a událostí, které vedly k Bílé Hoře / Frances A. Yates ; [z anglického originálu ... přeložil Martin Konvička]. -- Praha : Pragma, c2000. -- 328 s. : il., faksim. ; 20 cm
http://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_V%2C_Elector_Palatine
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 13:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu