Andrej Bělocvětov
Text dotazu
Potřeboval bych dostupné informace o výše zmíněném malíři, zejména fotodokumentaci.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
dokumentaci díla Andreje Bělocvětova nejspíše nejlépe zachycují katalogy z jeho výstav. Například:
KNIŽÁK, Milan. Andrej Bělocvětov (1923-1997) : Galerie kritiků 18.9.-7.10.2006. s.l. : s.n., [2006].
FRANZ, Vladimír. Andrej Bělocvětov : Pomník vůle a úzkosti / [texty Vladimír Franz a Petr Svoboda] ; kat. výst. : Most, Státní galerie výtvarného umění, 1996, Praha, Lichtenštejnský palác. Most : Státní galerie výtvarného umění v Mostě, [1996]
PONDĚLÍČEK, Ivo. Bělocvětov.( výst. Nová síň Praha VI-VII/1965). Praha : Svaz československých výtvarných umělců (Praha), 1965
Tyto publikace ovšem nabízí pouze knihovna Národní galerie v Praze (
http://www.ngprague.cz/15/detail/knihovna/ ) nebo knihovna Uměleckoprůmyslového muzea v Praze ( http://www.knihovna.upm.cz/ ).
Viz také Souborný katalog ČR:
http://sigma.nkp.cz/cze/skc .
V Národní knihovně ČR jsou k dispozici publikace:
JUDLOVÁ, M. Ohniska znovuzrození: České umění 1956-1963: Kat. výstavy, Praha 28. 7. - 23. 10. 1994. Praha : Galerie hlavního města Prahy : Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, 1994. ISBN 80-7010-029-X
PRIMUS, Zdeněk. Umění je abstrakce : česká vizuální kultura 60. let. 1. vyd. Praha : KANT ve spolupráci s Arbor vitae, 2003. ISBN 80-86217-30-2 (Kant : váz.); 80-86300-14-5 (Arbor vitae : váz.)
V těchto dokumentech by mělo být dílo A. Bělocvětova také zastoupeno.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.10.2007 17:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu