André Simoneton
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda-li někdy vyšla v českém překladu kniha Andrého Simonetona Radiovitalité des aliments: hypothèses sur la vie et la santé? Či zda-li je k dispozici v některé z knihoven v ČR v překladu anglickém (či v německém).
Případně kdyby nebyla k nalezení u nás, zda-li (pokud např.spolupracujete i mezinárodně) by byla k nahlédnutí online i v některé ze zahraničních knihoven?
Prohledala jsem databázi Národní knihovny ČR, Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, Univerzitní knihovny ZČU, UJEP, online katalog SKKS v Chomutově, databázi Národní lékařské knihovny a ani českou, ani anglickou verzi nenašla.
Zde zasílám nalezené bibliografické údaje:
Bibliografické údaje
Titul Radiovitalité des aliments: hypothèses sur la vie et la santé
Autor André Simoneton
Vydavatel Ed. Humbert et fils, 1945
Délka Počet stran: 242,
ale zřejmě kniha vyšla i v roce 1949: http://www.worldcat.org/[…]/editions?editionsView=true&referer=br.
Zde jsem pak našla další vydání v originále: 1971, 1990:
http://www.amazon.fr/s/ref=[…]s-fr&sort=relevancerank
Snad Vám tyto údaje pomohou. Předem mockrát děkuji za jakékoli doplňující informace
Odpověď
Dobrý den,
knihu Andrého Simonetona jsme v originále ani v překladu v žádné české knihovně bohužel nenašli. Pro dohledání jsme využili následující zdroje:
* Online katalog Národní knihovny (báze NKC) - http://aleph.nkp.cz/F/
* Souborný katalog ČR (báze SKC) - http://aleph.nkp.cz/F/
* Jednotná informační brána (JIB) - www.jib.cz
* Katif - katalog naskenovaných katalogizačních lístků - http://katif.nkp.cz
Článek se shrnujícími informacemi jsme našli na adrese - http://www.celostnimedicina.cz/radiovitalita-potravin.htm - je však třeba mít na paměti, že se jedná o internetový zdroj a nelze se zaručit za jeho věrohodnost. Další informace k vědecké práci tohoto autora naleznete např. na adrese http://healthcenternutrition.webs.com/vibrationalfood.htm.
Knihu mají některé knihovny v zahraničí (záznam je např. ve švýcarském souborném katalogu) - viz katalog "Karlsruher Virtueller Katalog" http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html . Dostupnou online podobu jsme ji nikde nenašli.
Nejlepší by tedy pro Vás bylo objednat si knihu prostřednictvím meziknihovní služby. Pokud jste registrovanou uživatelkou NK ČR, více informací o této službě naleznete na adrese http://www.nkp.cz/sluzby/ms . Zároveň o knihu můžete požádat online - po přihlášení do Vašeho konta v katalogu NKC naleznete v pravém horním rohu záložku "MVS", která Vám umožňuje odeslat formulář na požadavek této služby, aniž byste musela navštívit knihovnu osobně.
Pokud nejste uživatelkou NK ČR, zeptejte se ve vaší knihovně na možnosti využití této služby.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.07.2013 12:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu