Analýza řízení a motivace zaměstnanců
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych pomoci s výběrem
literatury k bakálářské práci na téma: Analýza řízení a motivace
zaměstnanců. Obsahem mé práce by mělo být celkové shrnutí motivace a
analyzování současného stavu stimulačních prostředků v dané společnosti.
Literatura by měla obsahovat ISBN. Děkuji za radu a pomoc
Odpověď
Dobrý den,
pro vyhledání vhodné literatury Vám můžeme doporučit např. Elektronický katalog NK ČR - bázi NKC (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) nebo všeobecnou článkovou bibliografii ANL (http://alpeh.nkp.cz/cze/anl - v letech 1991-2010 vznikala tato databáze na základě kooperace českých knihoven, které svými záznamy do báze ANL přispívaly, od roku 2011 obsahuje báze ANL záznamy pouze části knihoven.
Informace o čísle ISBN (http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000002620&local_base=KTD ) jsou standardní součástí záznamů knih v bázi NKC v případě, že knize je ISBN přiděleno. Ve výše uvedených zdrojích můžete zadávat do pole Předmět (klíčová slova) např. dotazy: personální management, motiv? AND (zaměstn? or pracovn?).
* PLAMÍNEK, Jiří. Tajemství motivace: jak zařídit, aby pro vás lidé rádi pracovali. Praha : Grada, 2010. 127 s. ISBN 978-80-247-3447-7. Kniha je částečně volně přístupná v Google Books https://books.google.cz/books?id=UMEypQ02av0C&redir_esc=y.
* KVASNIČKOVÁ, Petra. Pracovní motivace v kostce. Praha [i.e. České Budějovice] : Nová Forma, 2010. 120 s. ISBN 978-80-87313-73-2.
* NELSON, Bob. 1001 způsob jak motivovat zaměstnance. Hodkovičky [Praha] : Pragma, c2009. 201 s. ISBN 978-80-7205-776-4.
* THORNE, Kaye. Rozvíjíme a motivujeme zaměstnance. Brno : Computer Press, 2007. 142 s. ISBN 978-80-251-1689-0.
* ARMSTRONG, Michael. Řízení pracovního výkonu v podnikové praxi: cesta k efektivitě a výkonnosti. Praha : Fragment, 2011. 400 s. ISBN 978-80-253-1198-1. Kniha je částečně volně dostupná v Google Books http://books.google.com/books?id=Lm6jvEIJRnoC
* KOCIANOVÁ, Renata. Personální činnosti a metody personální práce. Praha: Grada, 2010. 215 s. ISBN 978-80-247-2497-3. Kniha je částečně volně dostupná v Google Books http://books.google.com/books?id=b4eNrlRziQUC .
Dalším zdrojem informací pro Vás mohou být zahraniční článkové databáze, které knihovny předplácejí a zpřístupňují svým registrovaným uživatelů.
Přehled těchto zdrojů dostupných pro registrované uživatele NK ČR naleznete na https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju. Pro vyhledávání je volně dostupný i Google Scholar (http://scholar.google.com ) anebo portál Knihovny https://www.knihovny.cz/
Z formulace Vašeho dotazu se zdá, že je Vaše bakalářská práce zaměřená na popis a analýzu praxe v konkrétní společnosti, z výše uvedených publikací a dalších doporučených zdrojů je tedy možné načerpat zpravidla obecně platné charakteristiky, postupy, metody atd. Pro zkoumání jejich aplikace v jedné společnosti je již potřeba získat přístup do vybrané firmy a s jejím vedením se dohodnout na spolupráci nutné pro potřeby Vaší bakalářské práce.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.02.2012 11:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu