Analýza nezaměstnanosti - zdroje informací
Text dotazu
Moc Vás prosím, jestli byste mi mohla na téma Analýza nezaměstnanosti v
jednotlivých okresech ČR poslat nějaké odkazy (hlavně internetové a odkazy
na diplomové a bakalářské práce).
Odpověď
Raději nebudeme používat slovo rešerše (tu byste si musela zaplatit), ale
řekněme seznam pramenů či zdrojů. Vysokoškolské práce obhájené na VŠE,
které uvádím nejsou volně dostupné na internetu. Pro přístup k plným textům
je nutná registrace v knihovně VŠE (průkaz D) a získání práv pro přihlášení
do školní sítě VŠE. Veškeré závěrečné práce již nyní existují pouze v
elektronické podobě. Informace o registraci externího uživatele a ceník
najdete na http://ciks.vse.cz.
Pokud potřebujete aktuální data, ty najdete vždy na stránkách Českého
statistického úřadu a Ministerstva práce a soc. věcí, z Portálu veřejné
správy se "proklikáte" na jednotlivé regiony od krajů až po jednotlivé
obce.
Vysokoškolské práce - elektronický zdroj:
Petrusová, Alena: Analýza nezaměstnanosti obyvatel vyššího produktivního
věku v České republice. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze. Národohospodářská fakulta, 2009.
Soukupová, Sandra: Analýza nezaměstnanosti v mosteckém regionu. Bakalářská
práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta,
2010.
Golasovský, Leoš: Analýza vývoje nezaměstnanosti v ČR. Bakalářská práce
(Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008.
Krejčová, Barbora: Analýza trhu práce a nezaměstnanosti na Karlovarsku.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská
fakulta, 2008.
Němcová, Veronika: Analýza nezaměstnanosti na Mostecku [elektronický
zdroj] :  Proč někdo práci má a někdo ne?. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká
škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2008.
Toman, Ladislav: Analýza trhu práce a řešení nezaměstnanosti na Písecku.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská
fakulta, 2008.
Souček, Vojtěch: Analýza strukturální nezaměstnanosti v České republice.
(Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta, 2007.
Hrochová, Monika: Analýza nezaměstnanosti a jejích sociálních důsledků v
Ústeckém kraji. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze,
Národohospodářská fakulta, 2006.
Sajdáková, Soňa: Analýza nezaměstnanosti a jejích důsledků v okrese
Frýdek-Místek. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze,
Národohospodářská fakulta, 2006.
Macke, Petr: Efektivnost aktivní politiky zaměstnanosti s důrazem na
dlouhodobou nezaměstnanost v Ústeckém kraji. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká
škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010.
Nováková, Andrea: Trh práce a nezaměstnanost v kraji Vysočina. Bakalářská
2009.
Petkovová, Ludmila: Nezaměstnanost v České republice v souvislosti s
dosaženým vzděláním. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze, Fakulta informatiky a statistiky, 2008.
Štvánová, Dana: Trh práce a nezaměstnanost v Pardubickém kraji. Diplomová
práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta,
2009.
Vovsová, Pavla: Strukturální nezaměstnanost v regionu Frýdek-Místek a
způsoby jejího řešení. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze. Národohospodářská fakulta, 2008.
Jandoušová, Michaela: Dlohodobá nezaměstnanost Romského etnika.
Micková, Petra: Trh práce, politika zaměstnanosti a nezaměstnanost okresu
Benešov. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze,
Národohospodářská fakulta, 2007.
Kuželová, Kateřina: Řešení strukturální nezaměstnanosti na příkladu
Moravskoslezského kraje. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze. Národohospodářská fakulta, 2009.
Nohál, Martin: Pružnost trhu práce v ČR. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká
škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009.
Sedláčková, Martina: Aktivní politika zaměstnanosti na Hodonínsku se
zaměřením na rekvalifikace. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická
v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010.
Stará, Šárka: Aktivní politika zaměstnanosti ve Středočeském kraji.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta
podnikohospodářská, 2010.
Zajdenová, Mária: Analýza trhu práce Českej republiky. Bakalářská práce
(Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010.
Literatura:
Čmejrek, Jaroslav: Obce a regiony. Praha : Alfa, 2008.
OECD employment outlook 2009 :  tackling the jobs crisis. Paris :
Organisation for Economic Co-operation and Development, 2009.
Society at a glance 2009 :  OECD social indicators. Paris : Organisation
for Economic Co-operation and Development, 2009.
Tackling the global jobs crisis :  recovery through decent work policies :
report of the Director-General. Report I (A) / International Labour Office.
Geneva : International Labour Office, 2009.
Internetové zdroje:
http://theses.cz/th_search/prace_na_stejne_tema.pl?ks=politika%20zamestnanosti;title=107
http://www.dvs.cz/go/clanek.asp?id=6432275
http://dspace.upce.cz/bitstream/10195/34457/1/HruskovaH_AnalyzaNezamestnanosti_MCh_2009.pdf
http://www.czso.cz/csu/csu.nsf/ainformace/766300326BFB
http://www.e15.cz/financni-data/makroekonomika/?utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=makro-ukazatele
http://theses.cz/id/j728aq/
http://cdesign.zive.cz/Clanky/Nezamestnanost-trapi-Ceskou-republiku/sc-3-a-20397/default.aspx
http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/podnikatelske-prostredi-v-cr/trh-prace-nezamestnanost-1993-2006/1000604/44345/
http://www.demografie.info/?cz_detail_clanku&artclID=390
http://www.unium.cz/materialy/czu/pef/analyza-pracovniho-trhu-a-politika-zamestnanosti-stc-kraj-m16724-p3.html
http://is.muni.cz/th/62892/esf_m/scan_orig.pdf
http://topregion.cz/index.jsp?articleId=2636
http://www.arr.cz/cz/uspesna-zena/monitoring-trhu-prace/vyvoj-nezamestnanosti-v-moravskoslezskem-kraji-(listopad-2009).html
http://monitor7.blogspot.com/2009/05/regiony-se-soustredenou-podporou-statu.html
http://homel.vsb.cz/~tvr12/PUBLIKACE/2004/2004_soceko_analyzy.pdf
http://www.czso.cz/
http://www.businessinfo.cz/cz/
http://kvalitazivota.vubp.cz/prispevky/kvalita_zivota_z_pohledu_uradu_prace_v_cr-dvorakova-nemec-surynek.pdf
http://www.asociacekraju.cz/
http://www.risa-lbc.cz/dokumenty.do;jsessionid=4830361ACFAA713AED27E2311E717450?id=37
http://www.profit.cz/clanek/hledam-praci-zn-uz-dlouho.aspx
http://www.mpsv.cz/cs/
http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/6966/place
http://www.obce.cz/
http://www.statnisprava.cz/
http://portal.mpsv.cz/sz/local
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
19.07.2010 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu