Analýza nekuřáckách resraurací
Text dotazu
Dobrý den, sháním veškeré zdroje o tématu
nekuřáckých restaurací, o kouření a jeho omezování, o restauracích v Praze,
o svobodě podnikání a zásahů do vlastnických práv. Budu rád za veškeré
informace o zdrojích i v angličtině, případně o zdrojích
internetových.
Odpověď
Vyhledat veškeré zdroje není v lidských silách, takže snad vám budou stačit
ty vybrané. Převažují zdroje internetové, kde najdete řadu odkazů na další
stránky, které se zabývají problematikou kouření na veřejnosti, v
restauracích v Česku i v zahraničí. Literatura je zaměřena spíše obecně na
problematiku kouření a právo svobodného podnikání. Analýza je už na vás. V
poslední části pak najdete odkazy na možnosti dalšího vyhledávání informací
a pramenů pro vaši práci. Doufám, že jste alespoň nekuřák.
Internetové zdroje:
http://www.ceske-hospudky.cz/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Neku%C5%99%C3%A1ck%C3%A1_restaurace
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_z%C3%A1kaz%C5%AF_kou%C5%99en%C3%AD
http://www.nekuracke-restaurace.cz/
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/124075-nekuracke-restaurace-sklizi-prvni-uspechy.html
http://www.cestovatel.cz/zpravicky/v-praze-pribyvaji-nekuracke-restaurace/
http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=8042
http://www.lidovky.cz/poslanci-svedou-bitvu-o-nekuracke-restaurace-fa3-/ln_domov.asp?c=A080319_080958_ln_domov_hel
http://www.euportal.cz/PrintArticle/2520-neexistuje-zadne-pravo-na-nekuracke-restaurace.aspx
http://www.kurakovaplice.cz/index.php?strana=kourenivrestauraci
http://forum.libinst.cz/viewtopic.php?f=7&t=1788&start=15
http://www.ahrcr.cz/informace-z-oboru/stanovisko-asociace-hotelu-a-restauraci-cr-k-problematice-koureni-v-restauracich/
http://www.dokurte.cz/?stranka=statistika&typ=clanky&vypsat=1219
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/vic-nez-rok-se-v-restauracich-nesmi-kourit-ale-kouri_6507.html
http://www.dundackova.cz/downloads/LI_studie_koureni_2008.pdf
http://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kaz_kou%C5%99en%C3%AD
http://www.stem.cz/clanek/1504
http://www.zvedavec.org/komentare/2002/08/368-pasivni-koureni-a-odhalena-pravda-o-jeho-skodlivosti.htm
http://www.fragmenty.cz/!35%20Zdravotn%C3%AD%20politika.htm
https://dspace.upce.cz:8443/bitstream/10195/30286/1/BocanJ_Postoj%20studentu_MC_2008.pdf
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/karel-nespor.php?itemid=4713
http://www.lidovky.cz/koureni-na-verejnosti-omezeni-maji-podporu-fej-/ln_domov.asp?c=A080418_152434_ln_domov_svo
http://cms.unihostostrava.cz/www/cl-671805/1-aktuality/124-muzeme-cekat-zakaz-koureni-take-v/
http://www.novinky.cz/domaci/135695-poslanci-vratili-protikuracky-zakon-nerozumeli-mu.html
Literatura:
Curbing the epidemic :  governments and the economics of tobacco control.
Washington, D.C. : The World Bank, 1999.
Tollison, Robert D.: Smoking and society :  toward a more balanced
assessment. Lexington : Lexington Books, 1986.
Block, Walter: Economic freedom :  toward a theory of measurement :
proceedings of an international symposium. Vancouver : Fraser Institute,
1991.
Holman, Robert: Liberální řád : svoboda, právo, prosperita. Praha :
Liberální institut, 1992.
Muller, Herbert Joseph: Issues of freedom :  paradoxes and promises. New
York : Harper & Brothers, 1960.
Pipes, Richard: Vlastnictví a svoboda . Praha : Argo, 2008.
Mattei, Ugo: Basic principles of property law :  a comparative legal and
economic introduction. Westport : Greenwood Press, 2000.
Bartošková, Renata: Bílé vrány v černém v černém dýmu. In: Profit, roč. 19,
č. 9, s. 18-19.
Možnosti vyhledávání dalších pramenů:
http://library.vse.cz/
http://www.nkp.cz/ (Katalogy a databáze)
http://www.jib.cz/
http://ciks.vse.cz/zdroje/
http://www.nlk.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 11:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu