analýza evropských progresivních trendů ve vzdělávání dospělých
Text dotazu
Jedna ze státnicových otázek zní jak shora uvedeno, ale já si s ní nevím
rady. Děkuji za jakoukoli pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
v rámci služby Ptejte se knihovny Vám můžeme doporučit literaturu k tématu, bohužel vypracovat státnicovou otázku za Vás nemůžeme.
Tématu vzdělávání dospělých v evropských zemích jsou věnovány například publikace:
* PALÁN, Zdeněk. Vzdělávání dospělých a Evropa. 1.vyd. Hradec Králové : Gaudeamus, 2000. ISBN 80-7041-879-6
* VYHNÁNKOVÁ, Kateřina. Vzdělávání dospělých v České republice a Evropské unii. 1.vyd. Praha : Univerzita Jana Amose Komenského, 2007. ISBN 978-80-86723-46-4 (brož.)
Je možné, že na toto téma byl publikován nějaký článek v časopisu:
* Andragogika : čtvrtletník pro vzdělávání dospělých. Praha : DAHA, [1997]-  Vysokoškolská učebnice andragogiky (MALACH, Josef. Andragogika. 1.vyd. Ostrava : Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta, 2003.ISBN 80-7042-936-4) uvádí tři základní dokumenty, které přibližují aktuální přístupy ke vzdělávání dospělých ve vyspělých zemích, jsou to:
* Kvalita vzdělávání - odpověď na výzvy budoucnosti.[z angličtiny přeložil Jan Kadečka]. Praha : Ústav pro informace ve vzdělávání, 1998. ISBN 80-211-0285-3 (brož.)
* Závěrečné dokumenty 5.mezinárodní konference UNESCO o vzdělávání dospělých (1997):
http://www.msmt.cz/vzdelavani/mezinarodni-konference-unesco-o-vzdelavani-dospelych
* Memorandum o celoživotním učení Evropské komise (2000):
http://www.nvf.cz/archiv/memorandum/index.htm
V případě potřeby se můžete obrátit také na Národní pedagogickou knihovnu Komenského: http://www.npkk.cz/ , je pravděpodobné, že zde budou mít k danému tématu více publikací a podkladových materiálů.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.05.2008 08:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu