analogická architektura
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se dozvědět více o tématu "Analogická architektura," jejímž představitelem je architekt M. Šika. Měla by od něj existovat kniha přímo s názvem analogická architektura. Nemohu ji ale v NK/NTK nebo MZK najít. Našel jsem pouze toto: http://wwwopac.upm.cz/zazna[…]mp;vers=2&lang=cze. Studuji architekturu v Brně a tak jsem se chtěl zeptat na knihovnu, kde by bylo možno popř. zařídit meziknih. výpujčku.
Předem moc děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
kniha s názvem "Analogická architektura" existuje, ale jak se zdá, dosud nebyla přeložena do českého jazyka. Přečíst si ji tedy můžete v němčině. České knihovny (dle souborných katalogů) tuto knihu bohužel nenabízejí. Pro její získání tedy využijte mezinárodní meziknihovní službu. Knihu můžete objednat v rámci meziknihovních výpůjčních služeb v jakékoliv knihovně v ČR. Výpůjčky ze zahraničí jsou ovšem narozdíl od vnitrostátní meziknihovní služby zpoplatněné. Pro bližší informace kontaktujte knihovníky v knihovně, kterou navštěvujete.
* ŠIK, Miroslav. Analoge Architektur. Publisher: Zürich Boga 1987.
Pod názvem "Analogická architektura" byl vydán také katalog výstavy, konané v Galerii J. Fragnera, Praha 20. 11. 1990 - 19. 1. 1991. Katalog vlastní např. Knihovna Technické univerzity v Liberci: http://knihovna-opac.tul.cz/hledani.php?typhled=G&strana=0&global_search=katalog&ascdesc=0&diakr=1
Česká výběrová článková databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl nabízí dva články k architektovi Miroslavu Šikovi:
* ŠIK, Miroslav. La Longeraie : Hotel a nové kongresové centrum. Architekt. roč. 44, č. 21 (1998), s. 13-14.
* ŠIK, Miroslav. Římsko-katolické centrum st. Antonius v Eggu u Curychu. Architekt.roč. 42, č. 10 (1996), s. 13-17.
V celosvětové databázi WorldCat (http://www.worldcat.org/) můžete dohledat další knihy k tématu:
např.:
* Altneue Gedanken : Texte und Gespräche 1987-2001
Author: Miroslav Sik
Publisher: Luzern : Quart, 2002.
Series: Bibliotheca, Bd. 3.
Edition/Format:  Book : German
* Vecchio-nuovo : Miroslav Sik con Daniel Studer
Author: Heinz Wirz; Miroslav Sik; Daniel Studer; André Bideau; Franca Comalini; et al
Publisher: Luzern, cop. 2000.
Series: De aedibus., 2.
Edition/Format:  Book : Biography : Italian
* Old-new : Miroslav Sik with Daniel Studer
Author: Heinz Wirz; Maureen Oberli-Turner; André Bideau; Miroslav *Sik; Daniel Studer; et al
Publisher: Lucerne : Quart Publishers, ©2000.
Series: De aedibus, 2.
* Altneu : Miroslav Šik mit Daniel Studer
Author: Heinz Wirz; Daniel Studer
Publisher: Luzern : Quart, ©2000.
Series: De aedibus, 2.
Edition/Format:  Book : German
* Analoge Architektur = Analogická architektura : katalog k výstavě v Galerii J. Fragnera, Praha 20. 11. 1990 - 19. 1. 1991 = Analogous architecture by Alena Hanzlová; Miroslav Šik, Architekt; Galerie J. Fragnera (Praha);  Book
Language: Czech
Publisher: Praha : Obec Architektů [etc.], 1991.
* Nová česka práce : katalog vybraných prací
Author: Martin Bambas; Miroslav Šik; Nová česká práce (Group of architects); et al
Publisher: Praha : Obec Architektů Praha, 1994.
* Analogies II : [exposition], Galerie Knapp, 29 juin - 17 juillet 1993 : Miroslav Sik, Petr Kavan, Bernard Gachet ...
Author: Miroslav Sik; Bernard Gachet; Petr Kavan; Arduino Cantàfora; Galerie Knapp (Lausanne); All authors
Publisher: Lausanne : Galerie Knapp, [1993]
Dostupnost v rámci České republiky můžete ověřit pomocí Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/. dostupnost v nejbližších zemích: katalog KVK: http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.07.2012 09:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu