anabaza legionaru v rusku
Text dotazu
Legionář Ludvík Pokorný nar. v Třešti a jeho působení v legii v Rusku a odjezd domů přes Japonsko
Odpověď
Vážený pane,
s informacemi o konkrétních vojenských osobách sloužících v Československých legiích se prosím obracejte na Vojenský ústřední archiv - Vojenský historický archiv (http://www.vuapraha.cz/archiv-historicky), kde jsou uloženy jejich osobní spisy.
Zmíněný archiv provozuje i databázi legionářů se základními informacemi k jednotlivých osobám - viz http://www.vuapraha.cz/fallensoldierdatabase.
K ruským legiím obecně najdete informace např. v publikacích:
Za svobodu: obrázková kronika československého revolučního hnutí na Rusi 1914-1920. Praha: Za svobodu, [1923-1929]. 4 svazky.
Fic, Victor M. Československé legie v Rusku a boj za vznik Československa 1914-1918. Praha: Academia. Brno: Stilus, [2006-2014]. 4 svazky.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
12.10.2015 16:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu