americký spisovatel Frank P.Jones
Text dotazu
Dobrý den, prosím o sdělení životopisných dat amerického spisovatele Franka P. Jonese. Za informaci předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
k Vašemu dotazu jsem nalezli v bázi AUT Národní knihovny, http://www.nkp.cz, následující infomace:
Jones, Frank P.,* 1924 - americký psychiatr, záhadolog a spisovatel, původem z Velké Británie.
Internetový odkaz http://www.databazeknih.cz/, uvádí tento životopis :
Frank P.Jones se narodil v roce 1924 v bohaté rodině londýnského advokáta.
Studoval rovněž práva, ale studium přerušil, přihlásil se za války k letectvu a stal se střelcem na palubě létající pevnosti britské RAF. V roce
1944 bylo jeho letadlo sestřeleno nad Německem. Z osmičlenné posádky se zachánil jako jediný. Téměř zázrakem přešel německou frontu a dostal se ke spojeneckým vojskům ve Francii. Byl vyznamenán válečným křížem a získal hodnost kapitána. Po válce vystudoval psychiatrii v Oxfordu. V roce 1952 se přestěhoval do USA.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.07.2012 08:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu