Alzheimerova nemoc
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, které dokumenty zabývající se Alzheimerovou nemocí jsou nejvíce doporučované.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Předem bychom rádi uvedli, že pro kvalifikované doporučení medicínské literatury nemáme příslušnou odbornost. V České republice nicméně vyšly v posledních letech následující tituly, které se tímto onemocněním zabývají, které doporučujeme k prostudování:
LA TOURELLE, Maggie a HERBICH, Richard. Dar jménem Alzheimer: nové náhledy na potenciál Alzheimerovy choroby a její léčby. Praha: Dobrovský s.r.o., 2016. s. [1a]. ISBN 978-80-7390-308-4. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:f7d89af0-0dbc-11e7-968f-005056827e51
JIRÁK, Roman a KOUKOLÍK, František. Demence: neurobiologie, klinický obraz, terapie. Praha: Galén, c2004. s. [1b]. ISBN 80-7262-268-4. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:11bf3980-8f71-11e6-9328-005056825209
KOUKOLÍK, František a JIRÁK, Roman. Alzheimerova nemoc a další demence. Praha: Grada, 1998. s. [5]. ISBN 80-7169-615-3. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:ff8636e0-e515-11e8-bc37-005056827e51
HÖSCHL, Cyril a HOŘEJŠÍ, Jaroslav. Alzheimerova choroba. Praha: Galén, [1999]. s. [1a]. ISBN 80-7262-025-8. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:25279690-4af2-11e4-a450-5ef3fc9bb22f
KORÁBEČNÝ Jan, SOUKUP Ondřej, VALIŠ Martin a kol. Alzheimerova nemoc. Praha: Grada, 2020. s. [5]. ISBN 978-80-7345-643-6.
HORT, Jakub a JIRÁK, Roman. Alzheimerova choroba a jiné demence, aneb, Co v učebnicích 20. století nebylo. Praha: MediMedia Information, 2007. s. [1]. ISBN 978-80-86336-07-7. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:bc562200-bab0-11e5-b404-005056825209
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2021 09:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu