Alois Liska, restauratér knih v Národní knihovně ve Vídni, 1932
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě jestli nevíte cokoli o Aloisu Liskovi, restaurátorovi knih, majiteli dílen na vazbu knih, a pod., narozen 25/4/1866 v Kouřimi. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v našich zdrojích se bohužel nepodařilo o A. Liškovi nic najít. Dá se předpokládat, že v časopise Knihař (určeném knihařům, ozdobníkům, pouzdrařům... a vydávaném v letech 1899 - 1949, signatura NK ČR: 54 B 741), který v pravidelné rubrice uverejňoval jubilejní články a nekrology, mohla vyjít obdobná zpráva i o něm. Časopis si můžete v Národní knihovně půjčit do studovny.
Na adrese
http://www.knihari.cz/ jsou údaje o několika Společenstvech českých knihařů (Brandýs n. L., Loket), kde by Vám možná mohli poradit. Mohl byste se také obrátit na:
Společenstvo českých knihařů sdružení (E-mail: j.sobota@iol.cz, fax: +420 352684154, tel.: 420 352684154)
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 18:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu