Alois Jirásek: Talacko
Text dotazu
Nevíte prosím ve kterém souboru vyšla povídka A.Jiráska "Rytíř Talacko"? Z Literárních toulek po Čechách víme, že musela vyjít po roce 1908. Děkujeme
Odpověď
Dobrý den, povídka o rytíři Talackovi vyšla pod názvem Talacko v Jiráskově díle Rozmanitá prosa: obrázky a studie. [Díl] III. V Praze: J. Otto, 1913. Str. 11. Toto dílo bylo dále vydáno ještě v letech 1914, 1920, 1922 a 1930 vždy nákladem J. Otty.
Použité prameny:
* JIRÁSEK, Alois. Rozmanitá prosa: obrázky a studie. [Díl] III. V Praze: J. Otto, 1913. 283 s.
* KUNC, Jaroslav. Soupis díla Aloise Jiráska a literatury o něm. Praha : Národní knihovna, 1952. 80 s.
* elektronický katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 18:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu