almanach Perly české
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou. Na Masarykově univerzitě jsem dostala za úkol zpracovat seminární práci na téma Almanach Perly české 1854. Nemůžu k tomu zatím nic najít, prosím poraďte mi.
Odpověď
Dobrý den, základní informace o almanachu Perly české uvádí heslo v Lexikonu české literatury (Lexikon české literatury: osobnosti, díla, instituce, díl 3. M-Ř, sv. II. P-Ř. Praha 2000.) Zde je uvedena také literatura pojednávající o almanachu.
Recenze věnované Perlám českým najdete v bázi Ústavu pro českou literaturu (bibliografie do r. 1945: http://isis.ucl.cas.cz/?form=ret). Do pole Předmět zadejte Perly české.
Starší časopisy, v nichž byly recenze otištěny by měly být k dispozici v různých knihovnách, studujete-li v Brně, pak můžete využít služeb Moravské zemské knihovny. Kromě toho by některé z nich mohly být v digitálních archivech:
http://archiv.ucl.cas.cz/
http://kramerius.nkp.cz/kramerius/Welcome.do?lang=cs
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2008 14:49
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu