alergeny v rostlinách
Text dotazu
Prosím dá se někde najít seznam rostlin (potravin) po zadání potravinového alergenu? Např.zadám beta-karoten obsahuje ...a on se zobrazí.
Díky za info
Odpověď
Dobrý den, tak jak dotaz pokládáte, by mohla fungovat snad nějaká mobilní aplikace.  Nebo se zkuste obrátit na nějaké kompetentní místo, např. Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci, Informační centrum bezpečnosti potravin apod.
Posílám odkaz na internetové stránky pro běžné uživatele.
http://www.nutridatabaze.cz/, http://www.allallergy.net/, https://nac.allergyforum.com/additives/
Co se týká odpovědi, co může poskytnout knihovna, zasílám seznam literatury na dané téma.
MINDELL, Earl. Alergie: léčba a odstranění příčin alergických reakcí. Praha : DOBROVSKÝ s.r.o., 2017. 244 s.ISBN 978-80-7390-412-8
FUCHS, Martin. Potravinová alergie a intolerance.1. vyd. Praha : Mladá fronta, 2016. 447 s. ISBN 978-80-204-3757-03.
SOLAŘOVÁ, Veronika. Informace pro potravinové alergiky. Šumperk : Alergocentrum, 2015. 19 s.
FUCHS, Martin. Potravinové alergie. Praha : Maxdorf, c2013. 43 s. ISBN 978-80-7345-335-0
Alergie na potraviny. Praha : [Schering Corp.], [2011]. 2 nečíslované strany : ilustrace ; 30 cm
FUCHS, Martin. Alergie číhá v jídle a pití. 2. rozš. a přeprac. vyd. Plzeň : Adéla, c2007. 267 s. ISBN 978-80-902532-2-3
SYROVÝ, Vít. Tajemství výrobců potravin: [příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou stravou--]. 4., rozš. vyd. [Praha] : V. Syrový, c2007. 127 s. ; 20 cm. ISBN: 978-80-903137-9-8
Použité zdroje
MEDVIK
GOOGLE
Obor
Psychologie
Okres
Brno-město
Knihovna
Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů - specializovaná knihovna
Datum zadání dotazu
12.02.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu