Alena Rejtharová
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych zjistit informace o paní Aleně Rejtharové. Vše mě směruje k vaší knihovně, ale vůbec netuším zda u vás pracovala.
Pracuji na Slovníku českých knihovníků a jakákoliv informace mi pomůže.
Předem děkuji
Odpověď
Osobnosti paní Aleny Rejtharové je věnován příspěvek ve sborníku, vč. bibliografie jejích prací, novinových a časopiseckých článků):
KOMOROUSOVÁ, Ivanka. Poděkování Aleně Rejtharové (nar. 14.7.1931). In: Státní vědecká knihovna a Vyčichlo, Jaroslav, ed. 50 let Státní vědecké knihovny v Plzni: studie, data, vzpomínky. Vyd. 1. Plzeň: Státní vědecká knihovna v Plzni, 2000, s. 243-247 264 s. ISBN 80-85093-57-X.
V SVK PK pod signaturou: 31A88448
V tomtéž sborníku je pak uvedeno, že paní Alena Rejtharová pracovala v SVK  od 15.8.1963 do 15.10.1988 (tj. 3 pracovní poměry - 4 roky 101 dnů).
K tomu viz citace:
KEPLOVÁ, Marie a KVĚTOŇOVÁ, Václava. Zaměstnanci SVK v Plzni. In: Státní vědecká knihovna a Vyčichlo, Jaroslav, ed. 50 let Státní vědecké knihovny v Plzni: studie, data, vzpomínky. Vyd. 1. Plzeň: Státní vědecká knihovna v Plzni, 2000, s. 185. ISBN 80-85093-57-X.
V SVK PK pod signaturou: 31A88448
Použité zdroje
Katalogy a kartotéky SVK PK a Souborný katalog ČR
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
16.11.2015 17:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu