Albert Einstein
Text dotazu
Na jakém základě Albert Einstein objevil teorii relativity a pojem, že vše
je relativní? Opravdy byl šílený? Jaký je jeho životopis?
Odpověď
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz by byla velmi obsáhlá, proto Vám doporučujeme prostudovat některý z níže uvedených zdrojů, kde hledané informace naleznete:
1) Schwartz, Joseph; McGuiness, Michael. Einstein: pro začátečníky. Brno: Ando Publishing, 1996.
2) Albert Einstein: Teorie relativity. Brno: Vysoké technické učení v Brně, nakladatelství VUTIUM, 2005. ISBN 80-214-2916-X.
3) Neffe, Jürgen. Einstein: životopis. Praha: Argo, 2006. ISBN 80-7203-742-0.
4) Horský, Jan. Albert Einstein : genius lidstva. Praha : Prometheus, 1998. ISBN 80-7196-093-4 (brož.)
5) Balibar, Françoise. Einstein : radost z myšlení. [Praha] : Slovart, 1995. ISBN 80-85871-33-5 (brož.)
6) Einstein, Albert. Jak vidím svět. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 1993. ISBN 80-7106-078-X (váz.)
7) Goldsmith, Mike. Albert Einstein a jeho nafukovací vesmír. V Praze : Egmont ČR, 2005. ISBN 80-252-0252-6 (brož.)
8) Infeld, Leopold. Albert Einstein : Jeho dílo a vliv na náš svět. Praha : Naše vojsko, 1958.
Všechny uvedené publikace má ve fondu např. Národní knihovna ČR, jejich záznamy si vyhledáte v elektronickém katalogu NKC
Všechny uvedené publikace má ve fondu např. Národní knihovna ČR, jejich záznamy si vyhledáte v elektronickém katalogu NKC:
http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc
zadáním příslušného výrazu do pole autor nebo název. Možnosti vypůjčení dokumentu získáte vždy kliknutím na ikonku Exempláře. Pro vypůjčení knih však musíte být registrovaným čtenářem Národní knihovny, pokud jím nejste a budete mít o registraci zájem, více informací naleznete na adrese
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodí&submenu3=98 .http://www.google.com
Pomoci Vám může i některý z následujících odkazů (více získáte např. z vyhledávače Google,
http://www.google.com , zadáním výrazu "albert einstein" do vyhledávacího pole):
Internetová encyklopedie Wikipedia:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein ,
Životopis na serveru converter.cz:
http://www.converter.cz/fyzici/einstein.htm ,
Život A. Einsteina na serveru cez.cz:
http://www.cez.cz/presentation/static/albert/einstein.htm ,
Životopisy online:
http://zivotopisyonline.cz/albert-einstein.php
a další.
Obor
Fyzika a příbuzné vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.10.2007 13:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu