akvarijní rybky
Text dotazu
Mohli by jste udelat clanek jen o AKVARIJNICH
rybkach? moc me to zajima.. MAM z toho seminarni praci.. Dekuji za odpoved..
Odpověď
Dobrý den,
služba Ptejte se knihovny bohužel neslouží k vypracovávání textů, článků, seminárních ani jiných školních prací či úkolů jak je uvedeno pod formulářem pro zadání dotazu (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu) . Můžeme Vám k uvedenému tématu pouze doporučit zdroje, ze kterých byste mohla čerpat.
Akvarijními rybičkami, případně obecně akvaristikou, se zabývá řada publikací, níže uvádíme jejich výběr z elektronického katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) :
* KOTHE, Hans W. 250 druhů akvarijních ryb: určování, chov, péče. Praha: Knižní klub, 2009. 287 s.: barev. il. ; 19 cm. (Universum). ISBN 978-80-242-2522-7.
* BECK, Peter. Abeceda akvaristiky. Praha: Granit, 2001, c1996. 71 s. : il. (některé barev.) ; 21 cm. ISBN 80-7296-003-2.
* akvarijní ryby * akvarijní rostliny * akvaristika * příručky
* ALDERTON, David. Akvarijní a jezírkové ryby. V Praze: Knižní klub, 2006. 400 s.: barev. il. ; 29 cm. ISBN 80-242-1633-7.
* akvarijní ryby * akvaristika * chov okrasných ryb * akvarijní rostliny * příručky * atlasy
* BECK, Angela. Akvarijní rybičky: ryby & rostliny, vybavení akvária & péče. Praha: Beta-Dobrovský; Plzeň: Ševčík, 2008. 72 s. : barev. il. ; 21 cm. ISBN 978-80-7306-345-0 (Beta-Dobrovský : brož.). ISBN 978-80-7291-189-9 (Ševčík : brož.).
* FRANK, Stanislav. Akvarijní ryby. Praha: Aventinum, 2009. 255 s.: il. (převážně barev.) ; 25 cm. (Fotografické atlasy). ISBN 978-80-86858-71-5.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200910/contents/nkc20081830830_1.pdf
* ELIÁŠ, Jaroslav. Akvarijní ryby : [rady chovatelům]. Praha: Aventinum, 2005, c1998. 191 s.: il. (převážně barev.); 21 cm. (Rady pro chovatele a pěstitele). ISBN 80-7151-246-X.
* VERHOEF-VERHALLEN, Esther. Akvarijní ryby: encyklopedie. Čestlice: Rebo, 2005. 255 s.: barev. il. ; 24 cm. ISBN 80-7234-478-1.
* HANEL, Lubomír. Akvaristika: biologie a chov vodních živočichů. I., Obecná část. Praha : Karolinum, 2002. 226 s. : il. ; 30 cm. ISBN 80-246-0413-2.
* akvarijní ryby * chov ryb * akvarijní rostliny * vodní živočichové * akvaristika
* DRAHOTUŠSKÝ, Zdeněk; NOVÁK, Jindřich. Akvaristika: záliba a poznání: teorie a praxe pro amatéry i profesionály. Brno: Jota, 2000. 301 s., [28] s. obr. příl. : il., (některé barev.); 24 cm. ISBN 80-7217-124-0.
* chov ryb * akvaristika * akvarijní ryby
* SANFORD, Gina. Akvárium: všechno o akvaristice: ryby, rostliny, zařízení akvária. Praha: Cesty, 2003. 256 s.: barev. il. ; 22 cm. ISBN 80-7181-803-8.
* DAŘBUJAN, Hynek. Mořská akvaristika: praktický průvodce. [Čáslav]: Studio Press, 2009. 206 s. : il. (převážně barev.) ; 21 x 24 cm. ISBN 978-80-86532-23-3.
* BAILEY, Mary; SANFORD, Gina. Svět akvarijních ryb: ryby sladkovodní, brakických vod a mořské. Praha: Svojtka & Co., 1998. 128 s. : barevné il. ; 31 cm. ISBN 80-7237-003-0.
Domníváme se, že se jedná o běžně dostupnou literaturu, kterou budou mít ve fondu případně i městské knihovny. Dostupnost uvedených publikací v jiných českých knihovnách si můžete ověřit prostřednictvím Souborného katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc) , pro městské knihovny pak doporučujeme souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz) .
Do určité míry byste pro svou práci mohla využít i následující internetové odkazy:
* http://www.akvaportal.cz/
* http://rybicky.net/
* http://www.aquapage.cz/
* http://www.akvarko.cz/
* http://www.akvarista.cz/web/
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2010 13:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu