Akrobatický letoun Avia 222
Text dotazu
Technická a výkresová dokumentace akrobatického letounu Avia 222 pro stavbu makety tohoto modelu.
Odpověď
Pěkný den,
děkujeme Vám za využití služby Ptejte se knihovny.
K Vašemu dotazu jsem našla v katalogu Národní technické knihovny (aleph.techlib.cz)
literaturu, která popisuje pouze obecně stavbu maket letadel,
respektive modelování letadel. Například se jedná o tyto publikace:
1) Letecké modelářství : (stavba a konstrukce volných modelů pro každého) / František Doupovec.
-- Vyd. 1.. -- Brno : Computer Press, 2003. -- v, 103 s. : il. (některé barev.)
http://bit.ly/kcnHy5
2) Plastikové modelářství : letadla / Václav Šorel. -- 3. upr. a rozš. vyd.. -- Praha : Magnet Press, 1997. -- 223 s.
http://bit.ly/kuVQlj
3) Letecké modelářství a letectví / Jaroslav Lněnička. -- Hradec Králové : Aeromodel, 1996. -- 207 s., 24 s. obr.
http://bit.ly/kd3DT4
Případně publikace typu "Československá letadla - 1.díl" představující letadla v letech
1918 - 1945, kde je o B222 pouze zmínka. Přímo publikace, která by konkrétně popisovala
stavbu makety modelu Avia - B222 či jakékoliv technické kresby jsem v případě B222
nenalezla.
V prostředí Volného Internetu jsem nalezla plánek B222, je zde uvedeno i měřítko,
případně další webové odkazy:
http://www.mo-na-ko.net/letadla-planky.htm#Avia
http://www.vinar.cz/mitte/b122.htm
http://www.freewebs.com/aeroscale/aviab222.htm
http://www.flightsim.cz/fsitem.php?act=show&gr=41
http://odkazy.seznam.cz/Veda-a-technika/Technika/Letecka-technika/Historicka-letadla/
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
05.01.2012 14:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu