Akara modrá
Text dotazu
A když je máme v akváriu rodiče (2) je chrání je a v okolí máme 2 ryby, stejného rodu, tak je nesežerou, když je rodiče chrání budoucnu?
Odpověď
Dobrý den,
o vitamínech se akvaristické knihy nezmiňují. Přirozenou potravou jsou pro ně živé nitěnky, larvy komárů, perloočky, buchanky apod., popřípadě suché krmivo, které bývá většinou o vitamíny obohaceno. Vhodné krmivo Vám jistě doporučí v obchodě s akvaristickými potřebami.
Dle příruček by se měl pár akar modrých chovat samostatně, zvláště při odchovu mladých. Jedná se o dravou rybu, není tedy vyloučeno, že ostatní ryby stejného druhu budou na potěr útočit.
Doporučujeme Vám prostudovat níže zmíněné knihy o akvaristice. Dozvíte se řadu užitečných rad pro chov akvarijních rybiček.
SCHEURMANN, Ines. Akvarijní rybky : návody k odchovu cichlid, teter, sumců a dalších oblíbených rybek : rady pro zařízení vytíraček. 1.čes.vyd. Praha : Jan Vašut, 1999. ISBN 80-7236-084-1
PAYSAN, Klaus. Akvarijní ryby : 500 druhů pro sladkovodní nádrže : péče a chov. 2.vyd. Praha : Granit, 1996. ISBN 80-85805-49-9
KAHL, Wally. Akvarijní ryby : atlas více než 750 druhů sladkovodních ryb. 1.čes.vyd. Praha : Svojtka & Co., 1999. ISBN 80-7237-098-7
ELIÁŠ, Jaroslav. Akvarijní ryby : [rady chovatelům]. 4.vyd. Praha : Aventinum, 2005, c1998. ISBN 80-7151-246-X
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.05.2008 11:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu