akademie výtv. umění v praze 18-19 stol - hledám knihu
Text dotazu
dobrý den, snažím se najít informace o způsobu výuky na akademii výtvarných umění v praze v 18. a 19. století.. jak se kreslilo, co se kreslilo. jaké nástroje a podklady. známkování atd..
Odpověď
Dobrý den,
níže uvádím bibliografické záznamy dokumentů, v kterých byste požadované informace mohl najít:
Akademie výtvarných umění v Praze. Almanach Akademie výtvarných umění v Praze, vydaný k stodvacátémupátému výročí založení ústavu 1926. Praha: Akademie výtvarných umění v Praze, 1926. 125 s., [17] fot.
Akademie výtvarných umění v Praze. Praha: Průmyslová tiskárna, [1928]. 32 s.
AXMAN, Miloš et al. Almanach Akademie výtvarných umění v Praze: k 180. výročí založení (1799-1979). 1. vyd. Praha: Akademie výtvarných umění, 1979. 130 s., [150] s. obr. příl. Katalogy Národní galerie v Praze; č. 18.
PRAHL, Roman. Posedlost kresbou: počátky Akademie umění v Praze 1800-1835. Praha: Divus, 1998. 164 s. ISBN 80-902379-9-1.
Jejich dostupnost naleznete v Souborném katalogu ČR (viz http://www.caslin.cz/)
Použité zdroje
http://www.caslin.cz/
https://www.google.cz/
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
Znojmo
Knihovna
Datum zadání dotazu
24.01.2017 22:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu