akademie výtv. umění v praze 18-19 stol - hledám knihu
Text dotazu
dobrý den, snažím se najít informace o způsobu výuky na akademii výtvarných umění v praze v 18. a 19. století.. jak se kreslilo, co se kreslilo. jaké nástroje a podklady. známkování atd..
Odpověď
Dobrý den,
o Akademii pojednává kniha Akademie výtvarných umělců "Do, před, u, o, na, od, s, přes, pro, skrz, za, v, z". Publikace byla vydána u příležitosti 215. výročí založení Akademie výtvarných umění v Praze. Bohužel kniha jen krátce zmiňuje vznik akademie, výukou v historii se moc nezabývá.
Akademie výtvarných umění v Praze. Do, před, u, o, na, od, s, přes, pro, skrz, za, v, z AVU. V Praze: Akademie výtvarných umění, [2014?]. 182 stran. ISBN 978-80-87108-47-5.
Obsáhlejší je kniha Romana Prahla Posedlost kresbou. Tam se již dočteme víc.
Prahl, Roman. Posedlost kresbou: počátky Akademie umění v Praze 1800-1835. Praha: Divus, 1998. 164 s. ISBN 80-902379-9-1.
Dále můžeme doporučit Almanach Akademie výtvarných umění v Praze. K 180. výročí založení (1799-1979).
Akademie výtvarných umění v Praze. Almanach Akademie výtvarných umění v Praze: k 180. výročí založení (1799-1979). 1. vyd. V Praze: Akademie výtvarných umění ve spolupráci s Národní galerií v Praze, 1979. 130 s., [150] s. obr. příl. Katalogy NG; č. 18.
Doporučujeme obrátit se přímo i na AVU, http://www.vysokeskoly.cz/katalog-vs/akademie-vytvarnych-umeni-v-praze/8 , kde by mohli mít archiv školy a mohla byste se dozvědět víc. Knihy totiž např. o způsobu známkování nehovoří.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.01.2017 22:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu