akademický malíř Petr Kameníček
Text dotazu
Chtěla bych zaslat fotografie obrazů akademického malíře P.Kameníčka.
Odpověď
Dobrý den,
dotaz na malíře Petra Kamenička jsme již před časem zpracovávali, viz archiv (uložiště) PSK http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/malir-kamenicek.
Malíř vystavoval se střediskem Purkyně, na členské výstavě Purkyně 1954 - Stavba hydrocentrály, U závor, Stavba mostu v Bratislavě a Bárka u břehu (kresby 1953).
Zdroj: TOMAN, Prokop, TOMAN, Prokop H. Dodatky ke Slovníku československých výtvarných umělců. Praha: Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1955. Knihu, která by mapovala tvorbu malíře Petra Kameníčka,  jsme nenašli. Získat fotografie  obrazů tohoto malíře,  nebude asi jednoduché, pozůstalost a sbírka obrazů bude nejspíš v rodině.
Doporučujeme obrátit se na Knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea, viz Adresa webu knihovny:
http://www.knihovna.upm.cz
E-mailová adresa pro příjem dotazů:
knihovna@upm.cz
Popis zodpovídaných oborů a témat:
Knihovna zodpovídá dotazy týkající jejího fondu zaměřeného na výtvarné umění, poskytování služeb, otázky provozního charakteru.
Knihovna je garantem oborů:
Informace o knihovně , Informace o vydaných dokumentech , Umění, architektura, muzeologie
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2013 13:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu