akademický malíř Jaroslav Klapště
Text dotazu
Prosím o informaci o výše uvedeném malíři
Odpověď
Dobry den,
malir Jaroslav Klapste se narodil 7.8.1923 v Zahori u Zelezneho Brodu, zemrel 23.9.1999. Za valky totalne nasazen, studoval u prof F. Ticheho a E. Filly na VSUP v Praze.
Venoval se grafice i malbe. Ovlivnen surrealismem, ilustroval bibliofilska vydani (Halas, Seifert). Clen SCUG Hollar. Jeho dila zastoupena v SGVU v Litomericich.
Literatura:
Toman, P.: Novy slovnik ceskoslovenskych vytvarnych umelcu. Dodatky. Ostrava : Chagall, 1994.
Slovnik ceskych a slovenskych vytvarnych umelcu 1950-2000. Ostrava : Chagall, 2000. D. V. Ka - Kom.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.12.2007 18:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu