akademická malířka Kamila Kepková
Text dotazu
Dobrý den, mám prosbu, nemohu najít nikde žádné podrobnější informace o malířce Jarmile Kepkové. Nevím zda je akademická malířka, zda existuje nějaká evidence jejích děl, její význam, hodnocení veřejnosti, možnosti zakoupení nějakého díla, předpokládané ceny atd
Odpověď
Vážený čtenáři,
jedná se s největší pravděpodobností o výtvarnici Kamilu (nikoliv Jarmilu) Kepkovou, nar.20.10.1872. Vyučila se v malířské škole Krajíčkově a Jílkově v Plzni. Studovala 4 roky na akademické škole malířské, studovala též u Aug. Němejce. Namalova řadu portrétů, 14 obrazů Křížové cesty. Restaurovala obrazy pro konventní kostel v Plasích, pro Mariánský Týnec u Kralovi, klášter Ročov, poutní místo Římov, též Karlštejn.Zemřela 5.2. 1951 v Plzni.
Zdroj : Nový slovník československých výtvarných umělců. Sest. Prokop Toman. Sv. 1, A-K. Ostrava: Chagal, 1993, s. 478; Sv. 2, L-K; Dodatky, s. 768.
Nový slovník československých výtvarných umělců. Sest. Prokop Toman. Ostrava: Chagall, 1994, s. 92.
Dále uvádíme publikaci
O původu lidového kroje ženského v západních Čechách : srovnávací krojová studie se zřetelem k původnímu kroji slovanskému z 20 panství západočeských / napsala Marie Lábková ; [obrázky kreslila Kamila Kepková podle předmětů z Národopisného musea Plzeňska i ze sbírek soukromých].  V Plzni : Národopisné museum Plzeňska, 1927. 48 s. Ta je ve fondu naší knihovny a lze ji zapůjčit. Odkazujem (v případě dalšího zájmu o tuto výtvarnici) formulář žádosti o rešerši http://www.svkpl.cz/files/tiskopis---zadost-o-resersi.doc
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
02.06.2008 11:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu