Agrostroj, výrobní program
Text dotazu
Zajímalo by mne zda je možné se z odborného tisku či knih dozvědět informace o výrobním programu podniku Agrostroj Prostějov. Jedná se mi o všechny konkrétní výrobky/stroje/,cobyly vyrobeny po válce až po zánik firmy. Nebude-li to možné, tak alespoň veškeré výrobky malé mechanizace.
Odpověď
K nalezení záznamů s Vámi určenou tematikou jsme použili vyhledávání v souborném katalogu caslin s použitím slov do vyhledávacího pole "Agrostoj" (dále pak členěno podle místa vydání - Prostějov) nebo "malá mechanizace". Neuvádíme zde celý výčet dokumentů, proto Vám doporučujeme vyhledat si potřebné záznamy dokumentů v souborném katalogu caslin na www.caslin.cz . Vaše téma je obšírnějšího charakteru a vyžádalo by si rešeršní činnost - více informací o zadání rešerše v naší knihovně naleznete níže.
Pod jednotlivými níže uvedenými dokumenty je vždy uvedeno, ve které knihovně si můžete publikaci půjčit. Pokud pro Vás není ani jedna z níže uvedených knihoven dostupná, obraťte se na svou nejbližší knihovnu, která Vám zprostředkuje zapůjčení titulu přes meziknihovní výpůjční službu.
Publikace, které vydal podnik vlastním nákladem - např.:
Jubilejní katalog národního podniku Agrostroj, nositele Řádu práce, závod Prostějov. -- Prostějov : Agrostroj, 1963. -- 23 s. + 1 volná příl.
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. X-0509.334
Jubilejní katalog národního podniku Agrostroj Prostějov : závod Prostějov. -- Prostějov : Agrostroj, 1958. -- 67 s.
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. X-0509.332
Zprávy dokumentačního oddělení n.p. Agrostroj Prostějov. Čís. 20/21. -- Prostějov : Agrostroj, 1961. -- 42 s.
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. II 313.223/ 3-4(24-25)
Technické a ekonomické informace. Čís. 1/22. -- Prostějov : Agrostroj, 1961. -- 30 s.
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. II 313.223/ 1(22)
Časopisy
Wikovák : časopis zaměstnanců závodů na hospodářské stroje Agrostroj, n.p., závod Wikov. -- Prostějov : ZOS ROH, 1946-50
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. III 292.092
Roky: 1948-50, Svazky: 3-5
Prostějovský strojař : časopis zaměstnanců n.p. Agrostroj Prostějov. -- Prostějov : ZOS ROH, 1950-1966
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. III 292.092
Roky: 1951-66, Svazky: 6-21
Publikace o konkrétních strojích - např.:
Mlátička MA 90 a MAJ 90 : Seznam náhradních dílů. -- Prostějov : Agrostroj, [1954]. -- 51, [1] s. ; 8°
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně *
Třidič brambor TB-26 : vyrábí Agrostroj Prostějov, n.p. : dodává Ústřední podnik zemědělské techniky. -- Prostějov : Agrostroj, 1963. -- 51 s.
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. X-0504.792
Malá mechanizace - např.:
Speciální mechanizace : malá mechanizace v zahradnictví / Pavel Zemánek, Vladimír Veverka . -- Brno : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2001
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně *
ABA013 [Státní technická knihovna Praha] -- sign. F 20521
BOA001 [Moravská zemská knihovna Brno] -- sign. 4-1088.477
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
KLG001 [Středočeská vědecká knihovna Kladno] -- sign. J 211937
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. S II 841.118
OSA001 [Moravskoslezská vědecká knihovna Ostrava] -- sign. H 66.365
ULG001 [Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem] -- sign. IN150037
Malá mechanizace / Antonín Jelínek a kolektiv. -- Praha : Agrospoj, 2000. -- 267 s. : il. (převážně barev.) ; 21 cm
ABA001 [NK ČR Praha] -- prezenčně *
ABA009 [Zemědělská a potravinářská knihovna - ÚZPI Praha] -- sign. D 88861
CBA001 [Jihočeská vědecká knihovna České Budějovice]
KMC001 [Zemědělský VÚ Kroměříž] -- sign. A 6521
OLA001 [Vědecká knihovna Olomouc] -- sign. 1-159.125
(* publikaci je možno studovat pouze ve studovně dané knihovny)
Základní informace k historii firmy Agrostroj jsme nalezli např. na:
http://www.alper.cz/historie.php
Dokument o konkrétních výrobcích - sklízecích mlátičkách nejen z podniku Agrostoj
http://kombajny.wz.cz/document/historie.pdf
Rešerše
Pokud máte zájem o rešerši na toto téma - placenou službu - lze ji objednat písemně nebo prostřednictvím WWW formuláře, případně odesláním vyplněné objednávky ve formátu RTF e-mailem na adresu: reference@stk.cz. Zpracování kratších rešerší, kde zákazník souhlasí s platbou v hotovosti při osobním vyzvednutí rešerše, lze dohodnout i telefonicky.
Rešerše se zpracovává na základě rešeršního požadavku uživatele, který je pracovníky STK zformulován do rešeršního dotazu. Výsledkem rešerše je soupis dohledatelných záznamů dokumentů nebo údaje (např. kontaktní), obsahujících informace, které odpovídají tématu stanovenému požadavkem uživatele. Více informací včetně cen naleznete na
http://www.stk.cz/referencni_sluzby.html .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.03.2008 11:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu