Adolf Wölfli
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se dozvědět něco více o tomto autorovi (tvorba, život,...). Našla jsem si knihu Stvořitel univerza, ale nevím kde by ji mohli mít. Byla bych velice ráda za další dokumenty k Adolfu Wölflimu. Předem děkuji.
Odpověď
životopisnou knihu Adolfa Wölfliho – Stvořitel univerza, můžete nalézt ve většině univerzitních či vědeckých knihovnách v ČR. Seznam institucí, které ve své sbírce knihu vlastní najdete zde: https://aleph.nkp.cz/F/JNEVHHMV1B5TQLFJHXF5DCRH6HULY8Q59UL4EFIXB83EIV6JM5-16663?func=short-0&set_number=196479
Knihu mají ve svých nabídkách také internetová knihkupectví. Ceny se ovšem pohybují kolem 1000,-Kč. V podstatě za stejnou cenu se kniha prodává v antikvariátech: https://muj-antikvariat.cz/hledani?q=stvo%C5%99itel+univerza&search_sub=Hledat
Další dokumenty o tomto švýcarském výtvarníkovi jsou převážně zahraniční:
BUDDEUS, Hana, ed. a HONZÁKOVÁ, Klára, ed. Kiosk pro ilustraci, knihu a komiks. Praha: Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2012. 70, [16] s.
BAUMANN, Daniel et al. Albert Anker - Adolf Wölfli: Parallele Welten. Bern: Kunstmuseum Bern, 1999. 66 s. Schriftenreihe Kunstmuseum Bern; 1. ISBN 3-906628-20-5.
BAUMANN, Daniel a BRUNNER, Monika. Kopfreisen: Jules Verne, Adolf Wölfli und andere Grenzgänger. Bern: Kunstmuseum Bern, 2002. 158 s. ISBN 3-906628-32-9.
MODERNA MUSEET. Adolf Wölfli (1864-1930). Stockholm: Moderna Museet (Stockholm), 1977. 56 s.
SPOERRI, Elka a GLAESEMER, Jürgen. Adolf Wölfli. Bern: Kunstmuseum Bern, 1976. nestr.
Většinu z těchto děl najdete v Knihovně Národní galerie. Ke zjištění dostupnosti děl doporučujeme použít Souborný katalog ČR: https://aleph.nkp.cz/F/JNEVHHMV1B5TQLFJHXF5DCRH6HULY8Q59UL4EFIXB83EIV6JM5-43284?func=short-0&set_number=197281.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.01.2019 14:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu