Adolf Heyduk
Text dotazu
Dobrý den,
píšu práci na téma Raná básnická tvorba Adolfa
Heyduka a potřebovala bych poradit, jestli existuje nějaká vhodná publikace, kterou bych mohla použít jako sekundární literaturu. Předem děkuju za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
jako zásadní pramen doporučuji akademický Lexikon české
literatury : osobnosti, díla, instituce. Praha 1993.[Díl] 2 H-L, s. 167-171.
Dalším zdrojem bibl. informací může být KUNC, Jaroslav:
Česká literární biblografie 1945-1966. Díl 3. Praha 1967, s. 189-191.
Rovněž akademické Dějiny české literatury. Díl 3. Literatura druhé
poloviny devatenáctého století. Praha 1961, neopomíjí tvorbu
tohoto výrazného básníka družiny májové.
Bibliografie české literární vědy (ÚČL AV ČR) nabízí
rovněž citace odborných monografií nebo studií:
http://isis.ucl.cas.cz.
Ze starších inf. pramenů dostupných v MZK Brno:
Sign. PK-0051.036
Prokop, Karel Vojtěch, 1860-1914
O básnické činnosti Adolfa Heyduka : skromné lístky / k
50.narozeninámpěvcovým podává Karel V. Prokop.. -- Pardubice : F. & V.
Hoblík, 1885. --23 s.
Sign. PK-A-0004.409
Heyduk, Adolf, 1835-1923
Cigánské melodie a jiné písně / Adolf Heyduk ; Výbor uspořádal,
text k vydání připravil, předmluvou a vysvětlivkami opatřil Josef
Kotalík. --Vyd. 1.. -- Praha : Státní nakladatelství krásné literatury,
hudby a umění, 1955. -- 331 s.. -- (Světová četba ; sv. 116 )
Sign. PK-0046.928
Heyduk, Adolf, 1835-1923
Adolf Heyduk a výbor z jeho poesie / Adolf Heyduk ; podává
Ferdinand Strejček.. -- Praha : J. Otto, [1915]. -- 279 s., front.. --
(Česká knihovna zábavy a poučení ; č. 35 )
Sign. PK-I-0023.239
Tichý, František, lit. historik a básník
Adolf Heyduk a jeho dílo / František Tichý.. -- V Praze : J.
Otto. -- 118, 10 s.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
27.03.2009 13:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu