Adam Smith - ekonom
Text dotazu
Mám zadanou seminární práci na téma Adam Smith – ekonom, mohla bych vědět, jestli máte u vás v knihovně nějaké knihy o tomto ekonomovi, nebo nějaké co on sám napsal?
Odpověď
Seznam dostupné literatury ve fondech Knihovny VŠE (katalog knihovny najdete na http://library.vse.cz) doplněný o internetové odkazy.
Smith, Adam: Teorie mravních citů. Praha, Liberální institut 2005.
Smith, Adam: The wealtl of nation. New York Bantam Classic 2003.
Smith, Adam: Pojednání o podstatě a původu bohatství národů. Praha, Liberální institut 2001.
Smith, Adam: Blahobyt národů. Praha, Jan Laichner 1928.
Šíma, Josef: Adam Smith Semper Vivus. Texty z kolokvia Myšlenkový odkaz Adama Smitha pro nové tisíciletí pořádaného Liberálním institutem u příležitosti vydání jeho nejslavnějšího díla Bohatství národů. Praha, Liberální institut 2001.
http://www.libinst.cz/etexts/smith_semper_vivus.pdf
Raphael, D.D.: Adam Smith. Praha, Argo 1995.
Rothbard, M.N.: Economic trought before Adam Smith. Cheltenham, Edward Elgar 1995.
Macek, Josef: Mravní názory Adama Smitha, zakladatele vědy národohospodářské. Praha, J.Macek 1915.
http://www.adamsmith.org/smith/
http://www.econlib.org/library/Enc/bios/Smith.html
http://adam-smith.navajo.cz/
http://nb.vse.cz/%7EOCAPEK/CZTexty/smith.doc
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
15.01.2009 08:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu