A. Sládkovič (překlad)
Text dotazu
Dobry den, hladam nemecky alebo taliansky predklad Mrarina od Andreja Sladkovica. Mozete mi poskytnut info. kde by som to mohol zohnat. Dakujem
Odpověď
Dobrý den, prošli jsme řadu zdrojů, nicméně italský ani německý překlad díla Marína od Andreje Sládkoviče jsme bohužel nenalezli. Domníváme se proto, že s největší pravděpodobností ještě dílo nebylo do těchto jazyků přeloženo.
Nalezli jsme pouze překlady do maďarštiny, polštiny a francouzštiny, které níže uvádíme:
Následující dva záznamy je možné nalézt v elektronickém katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
Maďarsky:
1) Marína / Andrej Sládkovič ; A mü eredeti címe Marína, fordította Farkas Jenő. -- 2. kiadás. -- Bratislava : Madách Könyvkiadó, 1974. -- 158 s. ; 8°. -- (Iskolások Könyvtára)
Polsky:
2) Maryna / Andrej Sládkovič ; Przeł. i wstepem opatrzył Józef Waczków. -- 1. wyd.. -- Warszawa : Panstw. Inst. Wydaw., 1973. -- 99 s.
Záznamy dostupné v naskenovaných lístkových katalozích NK ČR Katif (http://katif.nkp.cz)
3) SLÁDKOVIČ, Andrej. Marína – A Gyetvai legény. Bratislava: Szlov. Szépir. Könyvkiadó, 1957. 196 s.
- Generální katalog II (záložka Katalogy), skříň SEVER-SLOVENSKO, zásuvka SKW-SLACH, číslo záznamu 827
4) SLÁDKOVIČ, Andrej. Marína. Se soubež. textem franc., zo slov. Orig. Prel. Charles Moisse ve spolupr. S Katarínou Ballovou. Bratislava: Tatran, 1969. 336 s.
- Generální katalog II (záložka Katalogy), skříň SEVER-SLOVENSKO, zásuvka SKW-SLACH, číslo záznamu 829
Kromě výše uvedených zdrojů jsme vyhledávali ještě v následujících:
* Souborný katalog ČR – http.//sigma.nkp.cz/cze/skc
* Bibliografie české literární vědy (1775-1945, 1961 -   ) – Ústav pro česko literaturu AV ČR (http://isis.ucl.cas.cz/db.jsp)
* Slovenská knižnica – portál ku katalógom a zbierkam slovenských knižníc (https://www.kis3g.sk/cgi-bin/gw_45_1/chameleon)
* Index translationum - bibliografické záznamy překladů publikovaných ve více než 100 zemích od r. 1979 (http://databases.unesco.org/xtrans/xtra-form.shtml)
* GBV - Gemeinsamer Verbundkatalog  - http://gso.gbv.de/xslt/
* Katalog der Deutschen Nationalbibliothek - https://portal.d-nb.de/
* SBN Online (SBN je souborný katalog více než 1000 italských knihoven, vč. Národních ústředních knihoven v Římě a Florencii, které se připojily k italské knihovnické síti National Library Services.) - http://opac.sbn.it/opacsbn/opac/iccu/informazioni.jsp
* Bibliografia nazionale italiana (knihy od r.1958) – CD-ROM
* WorldCat – světový souborný katalog dostupný v rámci placené databáze OCLC First Search (volně dostupná verze na http://www.worldcat.org).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2009 11:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu