A. Lustig - Hořká vůně mandlí
Text dotazu
Dobrý den,
píšu seminární práci na téma Arnošt Lustig - Hořká vůně mandlí.Chci se tímto zeptat, zda-li existuje nějaká recenze, kritika na tuto novelu? případně něco o této knize? Děkuji a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
dle databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR - Bibliografie: https://clb.ucl.cas.cz/ vyšly na Lustigovu knihu "Hořká vůně mandlí" následující recenze:
* LINKE, Arno. Devátá Lustigova kniha. Listy. roč. 2, č. 5 (6. 2.), s. 11. - 1969 (plný text zde: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=Listy/2.1969/5/11.png )
* HONZÍK, Jiří. Hořká paměť války. Rudé právo. roč. 48, č. 226 (16. 8.), s. 5. - 1968 (plný text zde: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo/1968/8/16/5.png )
* JUNGMANN, Milan. Hledání nové cesty.  Práce. roč. 24, č. 132 (14. 5.), s. 5. - 1968
* PETŘÍČEK, Miroslav. Prohloubení tématu? Host do domu. roč. 15, č. 7 (červenec), s. 60-61. - 1968
Další články, statě a recenze k dílům Arnošta Lustiga můžete dohledat v již zmíněné databázi či Slovníku české literatury po roce 1945:
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=507.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.05.2012 08:17
Anonym píše:
Středa 30.12.2015 18:26
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na recenze či kritiku k Lustigově dílu Démanty noci. Je možné něco takového dohledat?
Děkuji Vám.
PSK - admin píše:
Pondělí 04.01.2016 14:48
Dobrý den,
recenze na dílo "Démanty noci" Arnošta Lustiga uvádí databáze Ústavu pro českou literaturu AV ČR: http://isis.ucl.cas.cz/index.jsp?form=biblio
Uvedeny jsou zde následující recenze:
* HRÁCH, Karel. Povídky o nezkaženosti zkažených / Karel Hrách
In: Kruh. - č. 1 (květen), s. 15-16. - 1959 [Recenze.]
-> Démanty noci [soubor povídek] / Arnošt Lustig
* JUNGMANN, Milan. Umělec tragického vidění / Milan Jungmann
In: Literární noviny. - Roč. 7, č. 42 (18. 10.), s. 4. - 1958
[Recenze.]
-> Démanty noci [soubor povídek] / Arnošt Lustig. - Praha : Mladá fronta, 1958. - 187 s.
*VOHRYZEK, Josef. Literární kritiky. / Josef Vohryzek
Usp. Jan Lopatka Michael Špirit. Úvodní esej Návrat k svobodě (s.5-13, leden 1986) napsal Zdeněk Urbánek. Závěrečnou studii Kritik v nekritickém světě (Josef Vohryzek a Květen), s.347-367 (srpen 1985) napsala Eva Formánková. Bibliografii J.Vohryzka (s.377-401, 236 záznamů) sestavili Aleš Zach Michael Špirit. K vydání připravil, ediční poznámku (s.368-372, duben 1995) napsal, redigoval a rejstříky sestavil Michael Špirit.
Praha, Torst 1995. - 415 s. - (Malá řada kritického myšlení)
* SUCHOMEL, Milan. Noc jednou, noc podruhé. / Milan Suchomel
In: Co zbylo z recenzenta. - Brno 1995. - S.20-22
[Recenze.]
-> Démanty noci. [soubor povídek] / Arnošt Lustig. - 1958
[Recenze; přetištěno z: Host do domu 6, 1959, č.2, s.85.]
*BAUER, Michal. Démanty noci: i po čtyřiceti letech událost / Michal Bauer
In: Tvar. - Roč. 10, č. 6 (18. 3.), s. 20-21. - 1999
[Recenze.]
-> Démanty noci [soubor povídek] / Arnošt Lustig. - Praha : Hynek, 1998. - (Spisy Arnošta Lustiga; sv. 5)
Další články (úvahy, rozhovory apod.) k tématu naleznete prostřednictvím již zmíněné databáze (pouze zadáním hesla: Démanty noci).
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu