50 nejlidnatějších států a 50 největších států světa
Text dotazu
Potřebovala bych vědět 50 největších států ... a 50 nejlidnatějších států ..dostali jsme to jako úkol a já to nikde nemohu najít odpověd' zaslat pokud možno nejpozději do zítra - 29.1.2008 na uvedený e-mail. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, na zpracování a vyřízení dotazu zaslaného do služby Ptejte se knihovny je daná lhůta 48 hodin. Služba by neměla nahrazovat Vaše vlastní úsilí při vypracovávání úkolů. ( viz. strana zádávání dotazu:
http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu . V tomto případě Vám můžeme doporučit pouze vhodnou literaturu.
Ve Vašem případě se jedná například o Velký atlas světa ( Velký atlas světa. 6. přepracované vyd. Praha : Kartografie, 1997. ISBN 80-7011-514-9).
Naleznete v něm přehled dvaceti nejlidnatějších a největších států, dále všechy státy světa s jejich velikostí a počtem obyvatel.
Podobný dotaz jsme již v rámci služby Ptejte se knihovny zodpovídali.
Podívejte se do Archivu služby: http://www.ptejteseknihovny.cz/archiv. Po zadání slov "největší a nejlidnatější státy světa" byste měla získat přehled 10 nejlidnatějších a 10 největších států světa.
Další literatura:
ASH, Russell. Země, příroda, lidé. [Praha] : Euromedia Group, 2002. ISBN 80-242-0873-3 (váz.)
Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích. II.díl. Vyd. 1. Praha : Ottovo nakladatelství - Cesty, 2003. ISBN 80-7181-947-6 (Cesty : díl 2 : váz.)
Lexikon zemí 2000. Praha : Fortuna Print, 1999.ISBN 80-86144-35-6 (váz.)
Přehledy neuvádějí více než dvacet států. Dalších třicet budete muset dohledat porovnáním v tabulkách v již zmíněmém Velkém atlasu světa.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.01.2008 11:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu