2. světová válka, Vyškov
Text dotazu
Prosím o doporučení literatury k tématu 2. světové války ve městě Vyškov na Moravě.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu vyšlo několik publikací. To, co jsme našli v našich zdrojích, bylo vydáno před r. 1989 a zřejmě byste u těchto knih musela brát v úvahu dobové zkreslení a obvyklé vynechávání určitých fakt. Dále uvádíme dvě novější knihy, které jsme zjistili v katalogu vyškovské knihovny (http://www.kkdvyskov.cz/). Je také možné konzultovat vyškovskou knihovnu (knihovna@kkdvyskov.cz).
Po stopách protifašistického boje na Vyškovsku : Met. příručka pro průvodce po památných místech protifašistického boje na okrese / Zprac. Zdeněk Kletečka. -- Vyškov : OV ČSPB : Komise regionálních dějin OV KSČ, 1987. --
159 s. ; 15 cm + 1 mapa ; 33x23 cm
Na vyškovském směru : Bojová činnost vojsk 2. ukrajinského frontu při osvobozování Vyškovska v dubnu a květnu 1945 / Zprac. Josef Mikš. -- Vyškov
: OV ČSPB : OV KSČ, 1986. -- 191 s. : obr., fot., mp. ; 24 cm
Odboj a osvobození v okrese Vyškov v letech 1938-1945 : Bibliografie / Zprac. Jana Chloupková s kol. ; Úvod: Václav Peša. -- Vyškov : Okresní knihovna, 1980. -- 55, [1] s. ; 8°
Od okupace k vítězství : Vyškovsko 1939-1945, Vyškov 2005
Josef Mikš, Ve stínu hákového kříže : Vyškov za nacistické okupace 1939-1945, Vyškov 2001.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.02.2008 12:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu