2.světová válka
Text dotazu
Dobrý den, prosím, já moc nevím o bitvě u Stalingradu. Mně se moc ta bitva líbí a nevím o ní vůbec nic, takže jestli byste o ní něco našli, tak mi to prosím zašlete.
Odpověď
Dobrý den,
Vaše prosba "tak mi to prosím zašlete" nám není jasná - můžeme a posíláme Vám informace, kde se o bitě můžete dozvědět základní fakta i podrobnější informace:
Základní ionformace vč. průběhu obléhání Stalingradu a finální bitvy můžete najít na adrese:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_u_Stalingradu
Podrobněji na adrese:
http://www.maturita.cz/referaty/referat.asp?id=1051
Literaturu o bitvě u Stalingradu najdete v on-line katalogu Národní knihovny
ČR:
http://www.nkp.cz/ . Z nabídky vyberete Katalogy a databáze, dále bázi NKC (knižní literatura), v tabulce Vyhledávání do rubriky Předmet (klíčová slova) napíšete bitva u stalingradu a zobrazí se Vam 20 titulů. Přímo se dostanete do tohoto stadia vyhledávání na adrese: http://sigma.nkp.cz/F/QJX71XEKGK5Y5F4H17Y7MEEB4YGCA4AC1VHJ5RIJ9YNYBLBSY8-02176?func=file&file_name=find-a
Obdobně postupujete při vyhledávání článků : z nabídky bází vyberete ANL (články v českých novinách a časopisech) a další postup je stejný.
Literaturu si můžete vypůjčit např. v NK a Městské knihovně v Praze a ve větších knihovnách v oblasti svého bydliště.
Svět ve válce 1939 - 1945 - Dr. Duncan Anderson a kol.(Praha, 1998. 528 s.) Podrobně popsány bitvy 2. světové války ve vzduchu, na zemi a na moři. Sig.
NK: SF II 64661, 54 D 99814
Moskalenko, K.S.: Na jihozápadním směru. (Praha, 1968). Vzpomínky velitele sovětské armády. Sig. NK ČR: SF II 15641/D. 1-2 Někrasov, Viktor: V stalingradských zákopech. (Praha, 1986). Kniha napsal autor, který se bitvy účastnil. Sig. NK: 54 H 41470
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.01.2008 13:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu