1865 Time Domain Energy Spectrum
Text dotazu
What technology and equipment in 1865 was used in conjunction with extracting and measuring the frequency and measuring the hertz output.
Odpověď
Hello,
Thank you for your question. Here is a list of resoures that might be useful for you:
Web sources
History of physics sources (list), by Massachusetts Institute of Technology: http://web.mit.edu/~redingtn/www/netadv/hist.html
Reference guide, Carnegie Mellon University Libraries: http://www.andrew.cmu.edu/user/sc24/History/hots.html
Books
In National Library of Technology catalogue:
HUNT, Bruce J. Pursuing power and light: technology and physics from James Watt to Albert Einstein. Baltimore: Johns Hopkins University Press, c2010. Johns Hopkins introductory studies in the history of science. Record available at: https://vufind.techlib.cz/Record/000680731. Available also online (for registered users of NTK) at: http://site.ebrary.com/lib/techlib/detail.action?docID=10375801
OLBY, Robert C. Companion to the history of modern science. London: Routledge, 1990. https://vufind.techlib.cz/Record/000009585
MCNEIL, Ian. An encyclopaedia of the history of technology. London: Routledge, 1990. https://vufind.techlib.cz/Record/000009586
Outside our catalogue:
BUCHWALD, Jed Z., ed. and FOX, Robert, ed. The Oxford handbook of the history of physics. 1st edition. Oxford: Oxford University Press, 2013. ix, 945 s.
TURNER, G. L. (1983). Nineteenth-century scientific instruments. London, Sotheby Publications. Available at: https://archive.org/details/bub_gb_FaAYfJYVNXQC
WARNER, Deborah Jean, ed. anad BUD, Robert, ed. Instruments of science: an historical encyclopedia. New York: Science Museum, 1998. xxv, 709 s. Garland encyclopedias in the history of science; Vol. 2. Garland reference library of social science; Vol. 936.
Kind regards,
Martin Stehlík
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
06.05.2016 14:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu