17. století
Text dotazu
Zajímalo by mě, jak to vypadalo v 17. století s matematikou, filozifií a astronomií, jací průkopníci v této době žili, jaké významné objevy se uzkutečnily, co bylo vynalezeno...
Odpověď
Dobrý den, odpovědi na Vaše otázky byste mohl získat z následujících publikací, které jsme nalezli v elektronickém katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) CHAPMAN, Allan. Bohové na nebesích : astronomie, náboženství a kultura od starověku až po renesanci. Praha : BB art, 2003. 277 s., [8] s. obr. příl. : il. (některé barev.) ; 21 cm. ISBN 80-7341-044-3
2) KRAUS, Ivo. Fyzika v kulturních dějinách Evropy. Od Leonarda ke Goethovi. Praha : Česká technika - nakladatelství ČVUT, 2007. 276 s., [32] l. barev. obr. příl. : il., portréty, faksim. ; 26 cm. ISBN 978-80-01-03716-4
3) HOUDEK, František. Objevy a vynálezy tisíciletí. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2002. 455 s. : il. ; 27 cm. ISBN 80-7106-475-0
4) JANKO, Jan. Věda v renesanci a novověku. V Plzni : Západočeská univerzita, [2006]. 98 s. ; 21 cm. ISBN 80-7043-523-2
5) MATHÉ, Svätoslav. Velikáni renesancie. Martin : Vydavateľstvo Matice slovenskej, c2007. 159 s. : il. ; 22 cm. ISBN 978-80-89208-75-3
6) PATURI, Felix R. Kronika techniky. Praha : Fortuna Print, 1993 (Belgie : Brepols). 651 s. : obr., fotogr., nektere barev., tab. ; 30 cm.
7) CORETH, Emerich. Filosofie 17. a 18. století. Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 2002. 310 s. ; 19 cm.(Dějiny filosofie ; 3. díl). ISBN 80-7182-119-5
8) RÖD, Wolfgang. Novověká filosofie. II, Od Newtona po Rousseaua. Praha : OIKOYMENH, 2004. 579 s. ; 22 cm.(Dějiny filosofie ; sv. 9). ISBN 80-7298-109-9
9) Historie matematiky (3. : 1997 : Jevíčko, Česko) Matematika v 16. a 17. století : seminář Historie matematiky III., Jevíčko, 18.8.-21.8.1997, Komise pro vzdělávání učitelů Jednoty českých matematiků a fyziků. Praha : Prometheus, 1999. 321 s. : il. ; 25 cm. ISBN 80-7196-150-7
10) MAREŠ, Ivan. Příběhy matematiky : stručná historie královny věd. Příbram : Pistorius & Olšanská, 2008. 334 s. : il., mapy, portréty, faksim. ; 24 cm. ISBN 978-80-87053-16-4
11) KRAUS, Ivo. Fyzika od Thaléta k Newtonovi : kapitoly z dějin fyziky. Praha : Academia, 2007. 329 s. : il., portréty, faksim. ; 21 cm. ISBN 978-80-200-1540-2
12) BINKOVÁ, Simona. Čas zámořských objevů. Praha : Triton, 2008. 254 s. : mapy ; 17 cm. ISBN 978-80-7387-030-0
13) KRAUS, Ivo. Dějiny evropských objevů a vynálezů : od Homéra k Einsteinovi. Praha : Academia, 2001. 330 s., [16] s. obr. příl. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 24 cm. ISBN 80-200-0905-1
14) Vědění lidstva : převratné objevy & vynálezy : encyklopedie / redakce Jörg Meidenbauer. Čestlice : Rebo, 2008. 400 s. : il. (převážně barev.), portréty ; 32 cm. ISBN 978-80-255-0074-3
15) BENACCHIO, L. Atlas vědy a techniky. V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2007. [29] složených l. ([170] s.), [10] s. : barev. il. ; 29 cm. ISBN 978-80-242-1843-4
16) JÁCHIM, František. Jak viděli vesmír. Olomouc : Rubico, 2003. 271 s. : il., portréty, faksim. ; 22 cm. ISBN 80-85839-48-2
17) Objevy & vynálezy : světová kronika / redakce Jörg Meidenbauer. Čestlice : Rebo, 2005. 400 s. : il. (převážně barev.), portréty ; 33 cm. ISBN 80-7234-410-2
18) Historie astronomie - http://www.physics.muni.cz/astrohistorie/
Informace o možnostech výpůjčky jednotlivých titulů naleznete v elektronickém katalogu NK ČR vždy pod ikonkou Exempláře. Pokud máte platný čtenářský průkaz NK ČR, můžete si publikace prostřednistvím katalogu také ihned objednat. Dostupnost uvedených dokumentů v jiných českých knihovnách můžete zjistit pomocí Souborného katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc) - zejména pro krajské a odborné knihovny, nebo pomocí souborného katalogu SKAT (http://www.skat.cz) - pro městské knihovny.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.04.2009 13:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu