10 nejlidnatějších států Asie v roce 2000
Text dotazu
Dobrý den, prosím o zodpovězení otázky:
10 nejlidnatějších států Asie v roce 2000. Mnohokrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo najít tabulky, kde by bylo zaznamenáno 10 nejlidnatějších států Asie v roce 2000. Našli jsme několik tabulek, kde jsou záznamy nejlidnatějších států Asie z roku 2002, ale každá z těchto tabulek uvádí jiné státy. Dále se nám podařilo vyhledat učebnici o Asii od Červinky, P., která byla vydána roku 2000. Bohužel zde u tabulek s přehledem států Asie ale není napsáno, z kterého roku jsou uvedené informace. Ale předpokládáme, že vzhledem k tomu, že byla kniha vydána v roce 2000, mohli by tyto informace poměrně odpovídat výsledkům z roku 2000. Podle těchto tabulek je 10 nejlidnatějších států Asie:
Stát                                   Počet obyvatel
1. Čína                     ->               1 243 738
2. Indie                   ->                   955 220
3. Indonésie         ->                   199 867
4. Pákistán             ->                  138 150
5. Japonsko           ->                  125 638
6. Bangladéš         ->                   122 013
7. Vietnam             ->                     76 548
8. Filipíny                ->                     73 527
9. Turecko              ->                     63 745
10. Írán                    ->                     60 694
Zasíláme ještě několik odkazů, které se nám podařilo vyhledat volně na internetu, nemůžeme tedy zaručit, že jsou zcela relevantní.
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_st%C3%A1t%C5%AF_sv%C4%9Bta_podle_po%C4%8Dtu_obyvatel
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Asie
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C4%9Btov%C3%A1_populace
Zdroje:
* Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích. I. + II. díl. 1. vyd. Praha : Ottovo nakladatelství, 2003. ISBN 80-7181-959-X.
* SKOKAN, Ladislav; BURSA, Milan; PEŠTOVÁ, Jana. Geografické tabulky. Praha : Fortuna, 2008. ISBN 978-7373-018-5.
* Kol. autorů. Svět kolem nás : vše, co potřebujete vědět v 21. století. 1. vyd. Praha : Metafora, 2009. ISBN 978-80-7359-195-3.
* ČERVINKA, Pavel; BRAUN, Richard. Asie : zeměpis pro základní školy. 4. vyd. Praha : Scientia, spol. s.r.o., 2000. ISBN 80-7183-199-9.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2012 17:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu