Pomník Mistra Jana Husa v Sukových sadech
Text dotazu
Rád bych se dozvěděl přesné datum odhalení Husova pomníku v Sukových sadech a kdo je jeho autorem, případně i to, kdo ho oficiálně odhalil.
Odpověď
Dobrý den,
pomník Jana Husa v Sukových sadech byl odhalen 11. srpna 1914. Autorem pomníku je sochař František Fabiánek
(nar. 14.10.1884 v Boskovicích, zem. 3.12.1967 v Brně), který v letech 1911-1914 působil v Hradci Králové.
Čerpáno z článku:
Husitský kazatel a církevní reformátor Jan Hus inspiroval desítky sochařů : Kapitoly z královéhradecké historie : pozoruhodná galerie pod širým nebem  (39) / Jiří Malina ; foto:David Taneček. -- In: Hradecké noviny. -- Roč. 14, č. 52 (03.03.2005) , s. 9, 1 obr.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
08.06.2009 09:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu