Co se stalo s Vítkovskou ulicí na Žižkově
Text dotazu
Dobrý den, nemohu najít, jestli byla Vítkovská ulice na Žižkově přejmenována nebo zanikla. Nevím, kde tento údaj dohledat. Za pomoc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Na Žižkově je současnosti ulice Pod Vítkovem, která se v minulosti jmenovala Vítkovská. Ulice vede z Husitské ulice(v minulosti Husovy) k vrchu Vítkovu.
V příloze najdete naskenovanou stránku z Kroniky královské Prahy z r. 1904, kde je více podrobností o této ulici. O přejmenování ulic jsme našli údaje v Pražském uličníku z r. 1997.
LAŠŤOVKA, M. a V. LEDVINKA. Pražský uličník: Encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství : 1. díl (A-N). Praha: Libri, 1997. ISBN 80-85983-24-9.
RUTH, František. Kronika královské Prahy a obcí sousedních: Díl III. Praha, 1904.
Použité zdroje
LAŠŤOVKA, M. a V. LEDVINKA. Pražský uličník: Encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství : 1. díl (A-N). Praha: Libri, 1997. ISBN 80-85983-24-9.
RUTH, František. Kronika královské Prahy a obcí sousedních: Díl III. Praha, 1904.
Přílohy
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Městská knihovna v Praze
Datum zadání dotazu
22.03.2018 19:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu